Jonge Socialisten Limburg tegen ‘Plastic Soep’

Glasverbod komt er, maar we blijven strijden voor duurzaamheid

whatsapp-image-2016-10-11-at-16-37-29

Gisteravond ging de gemeenteraad van Maastricht akkoord met het voorstel om glas tijdens de vastelaovend te verbieden binnen de Singels van Maastricht. Als laatste grote stad kon er in Maastricht nog uit glas gedronken worden tijdens de drie dolle dagen, maar vanwege veiligheidsoverwegingen – die ook de Jonge Socialisten onderschrijven – is dat nu voorbij. De Jonge Socialisten Limburg vroegen voorafgaand aan de raadsvergadering met een ludieke actie aandacht voor de grote berg afval die door dit glasverbod straks zal ontstaan. Vele duizenden kilo’s plastic komt hierdoor in het milieu terecht waardoor het bepaald geen bijdrage levert aan de verduurzaming van de Limburgse hoofdstad.

Operatie 'Plastic Soep' geslaagd

Ondanks dat het glasverbod er toch door is gekomen spreekt voorzitter Freek van een geslaagde actie. “We hebben duidelijk kunnen maken dat de jongeren in Limburg niet zitten te wachten op duizenden extra kilo’s plastic afval”. De Jonge Socialisten Limburg hopen dat de gemeente de horecaondernemers zal stimuleren om duurzame opties te kiezen. “Willen ze klimaatneutraal zijn in 2030 dan mogen ze er flink werk van maken,” aldus voorzitter Freek.

In verschillende media werd er nog aandacht besteed aan de ludieke actie van de Jonge Socialisten Limburg, waaronder bij RTV Maastricht (klik hier voor video) en Dichtbij.nl (klik hier voor het bericht).

Categorieën: Bericht, Duurzaamheid

Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA