Campagne in Limburg!

Lees hier allles over de campange van de Jonge Socialisten Limburg en doe mee

Meer weten over de campagne of wil je gewoon meedoen en samen strijden voor onze idealen? Op deze pagina vind je alle informatie over onze campagne, met onder andere een uitgebreide campagnekalender met acties waar wij bij zijn. Als je nog vragen hebt kan je altijd contact opnemen met onze campagnecoördinatoren, onderaan onze pagina! Vooral lees je hier ook waar wij voor strijden.

Strijdpunten

Goed werk is belangrijk, voor iedereen. Goed en eerlijk betaald worden voor dat werk is dat ook. Gelijk loon voor gelijk werk betekent dat je meteen vanaf je 18e een volwassen loon krijgt. Gelijk loon voor gelijk werk betekent ook dat jouw Poolse of andere Oost-Europeaanse collega’s niet meer uitgebuit worden voor een hongerloon, maar hetzelfde krijgen als jij; waardoor het aantrekkelijker wordt voor werkgevers om lokale arbeid aan te nemen. Daarnaast willen we dat er meer aandacht en geld is voor onderwijs in onze grootste buurtaal, het Duits, zodat arbeid over de grens makkelijker te vinden is. Baankansen voor jongeren staan bij ons bovenaan, omdat het blijven aantrekken van jongeren naar onze regio de enige kans is om de effecten van krimp en vergrijzing op te vangen.

We zetten ons in voor onderwijs. We hebben al bereikt dat alle mbo’ers een ov-jaarkaart hebben ontvangen, zodat ze de reiskosten van huis naar school niet meer kwijt zijn. We willen de kosten voor onderwijs blijven verlagen, om de drempel zo laag mogelijk te maken en om ervoor te zorgen dat jongeren, maar ook ouderen, aan de beste versie van zichzelf kunnen blijven werken. Lager collegegeld en lagere schoolkosten; daarmee houden we ons onderwijs toegankelijk.

We strijden voor een meer duurzaamheid en een beter milieu. Dat betekent een einde aan het gebruik van fossiele brandstoffen voor onze energieopwekking. Ook pleiten de Jonge Socialisten Limburg voor een sluiting van de kerncentrale bij Tihange; in internationaal verband moet een oplossing gevonden worden voordat het te laat is.

Een pragmatische drugsaanpak is noodzakelijk. Het is de enige manier om te voorkomen dat de drugscriminaliteit zich verder uitbreidt en om om te gaan met drugsverslaving. De eerste stappen zijn in de Tweede Kamer al gezet, maar wij pleiten voor legalisering van de wietteelt, zodat eerlijke, hardwerkende mensen dit zelf kunnen verbouwen en coffeeshophouders niet meer afhankelijk zijn van criminele netwerken voor de aanvoer van wiet.

Campagnekalender

 • 04-03: Campagneactie met Joost Reinaerts in Landgraaf
  Winkelcentrum Op de Kamp, Landgraaf, contact: Robin
 • 04-03 – 11:00: Bezoek Ahmed Marcouch aan Wittevrouwenveld
  Wittevrouwenveld, Maastricht contact: Maren
 • 11-03: Campagneactie in Maastricht
  Maastricht, contact: Maren
 • 07-03: Lezing Liliane Ploumen, flyeractie
  Universiteit Maastricht, contact: Maren
 • 07-03 – Debat ROC Leeuwenborgh, flyeractie
  ROC Leeuwenborgh Maastricht, contact: Omar
 • 08-03 – 15:30: Symposium “Vrouwen in Politiek”
  Maastricht, contact: Maren of Eva
 • 09-03 – Met Ploumen naar het MBO
  Maastricht, contact: Maren of Eva
 • 10-03: Flyeractie bij NedCar met PvdA
  NedCar Fabriek, Born, contact: Maren of Eva
 • 11-03: Campagneactie met Ploumen in Maastricht
  Maastricht, contact: Maren
 • 11-03: Protest tegen Tihange
  Heerlen, contact: Jintro
 • 12-03: CAMPAGNETOUR, zie hieronder
  Venlo-Roermond-Heerlen, contact: Freek
 • 13-03: Flyeren in de spits,
  Maastricht en Roermond, contact: Maren of Janine
 • 14-03: Flyeren in de spits
  Maastricht en Roermond, contact: Maren of Janine
 • 14-03: Jongeren-Lijsttrekkersdebat
  Debatcentrum Sphinx, Maastricht, contact Freek
 • 15-03: Uitslagenavond in Café de Poort
  Maastricht, contact: Maren

Campagnecoördinatoren

Categorieën: Bericht

Jonge Socialisten in de PvdA