Blog: “Het wordt een lange campagne”

Blog van voorzitter Freek

Het ene verkiezingsprogramma volgt het andere in hoog tempo op, partijcongressen worden georganiseerd en tot succes verklaard en jan en alleman begint een goed plekje op de lijst te krijgen. De Tweede Kamerverkiezingen staan voor de deur, als je maart 2017 tenminste nog voor de deur kan vinden. Met de vele partijen en afsplitsingen die dingen naar een Kamerzetel lijkt het speelveld drukker dan ooit. Nu de horse race is begonnen komen wij als Jonge Socialisten in de PvdA ook uit de startblokken.

Kick-off

Gisteren werd de aftrap gegeven voor de Europese jeugdwerkloosheidscampagne #ActForYouth. Bij NEMO in Amsterdam verzamelden tientallen JS’ers om samen met Lodewijk Asscher hiervoor het startschot te geven. En aankomend weekend vindt het Najaarscongres plaats in Tilburg, hét moment om als jongeren binnen de PvdA onze doelen en standpunten te vormen. Vooral met het verkiezingscongres van de PvdA zelf in het vooruitzicht, op 14 en 15 januari.

De straten op

Het canvassen en flyeren lijkt nog ver weg. Ik sta echter te popelen om te beginnen. Je kan er een beetje tegen op zien, in het wilde weg met mensen praten over de toekomst. Dat contact is de belangrijkste basis voor een succesvolle campagne. Mensen overtuigen via advertenties of krantenberichten; persoonlijk contact werkt naar mijn idee beter. Ook omdat je het verhaal van iemand anders dan hoort. Vaak wordt er geroepen dat we weer wat meer contact met elkaar mogen praten, omdat we teveel in onze kranten/telefoons/het luchtledige kijken. De komende tijd doen we het weer volop; van mij mag het altijd wel.

Mars door de instituties

Het wordt een lange campagne, maar dat is het altijd al geweest. Als je wilt laten zien dat de sociaaldemocratie loont, dat onze progressieve plannen voor een gelijkwaardige samenleving werken en dat ons doel begerenswaardig en realistisch is, heb je de lange adem nodig. Door de snelheid van ons internet en de 24-uurs media zijn we dat aspect van onze overtuigingskracht verloren. Geen lange halen, snel thuis. Een Marsch durch die Institutionen, zoals Rudi Dutschke predikte. Zo bereiken we solidariteit voor allen.

Categorieën: Bestuur, Blogs

Jonge Socialisten in de PvdA