Blog: “Het belooft een mooi jaar te worden”

Blog van penningmeester Omar

Het is de eerste maand voor ons als bestuursleden van de Jonge Socialisten Limburg. Met groot enthousiasme zijn wij gestart met het bedenken, inplannen en organiseren van nieuwe activiteiten.  We hebben deze week al goed van ons laten horen in Maastricht, toen we plastic ‘soep uitdeelde’ aan raadsleden.  We probeerde hiermee  aandacht te vragen voor de milieuschade die het gevolg gaat zijn van het gebruiken van plastic bekertjes tijdens de carnaval. Voor volgende week staat ook al iets op het programma, namelijk een pubquiz in Heerlen.

Overdracht

Deze eerste maand stond natuurlijk ook in het teken van de overdrachten, het oude bestuur droeg de taken en benodigde informatie over aan het nieuwe bestuur. Voor mij als penningmeester betekent dit dat ik me mocht verdiepen in  de financiën van de JS. Als we het hebben over het organiseren van  evenementen moeten we het (helaas) ook hebben over geld. Gelukkig zit dit wel goed, hulde aan het oude bestuur die de financiën prima op orde hebben gehouden. Aan ons als nieuw bestuur nu de taak om een nieuwe begroting voor het komende jaar te maken. Ik ben er van overtuigd dat dit goed gaat komen.

Tweede Kamerverkiezingen

In het weekend van 1 oktober ben ik aanwezig geweest bij de campagne academie van de PvdA, dit vond plaats in Utrecht. Gemotiveerd kwam ik daarna terug in Limburg. Ik hoop dat we bij de landelijke verkiezingen in 2017 als JS ons steentje kunnen bijdragen in de campagne. Terwijl ik dit schrijf lees ik dat Lodewijk Asscher zich kandidaat stelt voor het lijstrekkerschap en eerder op de dag las ik dat Jacques Monasch hetzelfde doet. Dat belooft een interessant politiek jaar te worden voor ons sociaaldemocraten.

Over de grens

Als bestuurslid internationaal is het mijn taak om te kijken naar de jonge socialisten over de grens. Wat dit betreft heb ik geluk gehad, er staat namelijk een bezoek van de MJS (jong socialisten uit Wallonië) aan Maastricht gepland in december. Er is al mailcontact geweest en ik weet zeker dat daar iets leuks uit komt rollen. Het is altijd leerzaam om te zien hoe andere het doen. En uiteraard is het ook gewoon heel leuk om onze kameraden uit België te verwelkomen. Wij kijken hier dan ook naar uit.

Al met al veel om mee bezig te zijn. Het belooft een mooi jaar te worden!

Categorieën: Bestuur, Blogs

Jonge Socialisten in de PvdA